Verder naar inhoud

Architecten- en Ingenieursbureau Sterenberg N.V. ontwierp in de jaren ’70 een groot deel van de woningen in de wijk Buytenwegh de Leyens, waaronder de bekende woondekken. Ook het buurtcentrum Buytenwegh werd door Sterenberg ontworpen. Daarnaast was het bureau verantwoordelijk voor de stedenbouwkundige begeleiding van de ontwikkeling van de overige woningen in de wijk. Architect Johan Hamminga werkte voor Architecten- en Ingenieursbureau Sterenberg N.V. en heeft deze week een klein archiefje met betrekking tot het werk van Sterenberg in Zoetermeer overgedragen aan het Stadsarchief. Het archiefje is een mooie aanvulling op de gemeentelijke archieven met betrekking tot het ontwerp van de wijk. Het archiefje wordt binnenkort geïnventariseerd, waarna het voor het publiek toegankelijk is.

Tekening uit het archief van architect Johan Hamminga
Tekening uit het archief van architect Johan Hamminga

Share it!