Verder naar inhoud
       

Hoe kan ik een archiefstuk inzien?

Het Stadsarchief beheert de archieven die u op deze website vindt. Wilt u een archiefstuk raadplegen dat niet digitaal beschikbaar is? Dan kunt een afspraak maken voor inzage bij het Stadsarchief.

Steeds meer archiefstukken zijn digitaal beschikbaar. Wanneer u onze archieven doorzoekt dan ziet u aan het icoon naast de beschrijving van een archiefstuk direct of het stuk digitaal beschikbaar is. Het is ook mogelijk om alleen archieven te doorzoeken die digitaal beschikbaar zijn. Hiervoor kiest u in het zoekscherm alleen de zoekoptie ‘archieven’. Vervolgens kiest u in het veld ‘Alleen digitale informatie’ de optie ‘Ja, digitaal’.

Ook wanneer u via het archievenoverzicht door een archiefinventaris bladert kunt u zien of een stuk digitaal beschikbaar is. Onderaan de detailpagina van een archief vindt u de optie ‘hele toegang’. Hiermee kunt u door een archiefinventaris bladeren. Wanneer achter een archiefstuk staat vermeld dat deze uit meer dan een bestand bestaat dan is het archiefstuk digitaal beschikbaar.

Mag ik een foto uit de beeldbank gebruiken?

De foto’s die u in de beeldbank op deze website vindt worden beheerd door het Stadsarchief en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS). Wat u met een foto uit de beeldbank mag doen is afhankelijk van de afspraken die het Stadsarchief en het HGOS met de maker van de foto hebben gemaakt. Het Stadsarchief en het HGOS werken met Creative Commons licenties. Wanneer het mogelijk is om een afbeelding te downloaden dan vindt u op de detailpagina van een foto in het veld ‘cc’ een link naar een pagina waarop wordt uitgelegd wat u wel en niet met de foto mag doen. U kunt een foto downloaden door op het diskette-symbool in de balk links naast de foto te klikken. Is er geen diskette-symbool zichtbaar? Dan kunt u de foto niet downloaden. Foto’s die niet gedownload kunnen worden, mogen niet zonder toestemming van de maker gebruikt worden. Wilt u een foto gebruiken die niet downloadbaar is? Neem dan contact op met het Stadsarchief.

Hoe kan ik een bouw- of omgevingsvergunning raadplegen?

Op dit moment zijn alleen de bouwvergunningen uit de periode 1903-1939 digitaal beschikbaar. U kunt deze dossiers doorzoeken via de zoekoptie ‘bouwdossiers‘. Voor de inzage van de overige bouw- en omgevingsvergunningen kunt online een afspraak maken bij Omgevingsbalie van de gemeente.

Ik heb een vraag over Geheugen van Zoetermeer

Voor vragen over deze website kunt u contact opnemen met het Stadsarchief Zoetermeer.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de deelnemers van het Geheugen van Zoetermeer.