Verder naar inhoud

Openbare archieven inzien

Het Stadsarchief beheert de archieven die u aantreft in het archievenoverzicht. Deze archieven zijn openbaar (tenzij anders aangegeven) en door iedereen in te zien. Voor inzage van deze openbare archieven in de studiezaal van het Stadsarchief kunt u een afspraak maken via stadsarchief@zoetermeer.nl of via tel. 079 – 346 8577. Het Stadsarchief is voor bezoekers (op afspraak) geopend op:

Maandag van 9.00 – 16.00 uur

Dinsdag van 9.00 – 16.00 uur

Donderdag van 9.00 – 16.00 uur

Omdat de archieven in een extern depot worden bewaard, dient u uiterlijk twee werkdagen van te voren aan te geven welke archiefstukken u wilt inzien. Voor een bezoek op maandag en dinsdag maakt u uiterlijk op de voorafgaande donderdag een afspraak. Voor een bezoek op donderdag maakt u uiterlijk op de voorafgaande dinsdag een afspraak. De gemaakte afspraak wordt via e-mail vooraf bevestigd. U kunt een afspraak maken via stadsarchief@zoetermeer.nl of via tel. 079 – 346 8577.

Adresgegevens van het Stadsarchief en een routebeschrijving vindt u hier.

Niet openbare archieven inzien

Sommige archieven zijn nog niet openbaar. Voor de inzage van deze stukken heeft u toestemming nodig van de archiefvormer of de gemeentearchivaris. Voor meer informatie over de inzage van niet openbare stukken kunt u contact opnemen met het Stadsarchief.

Bouwdossiers inzien

Voor inzage van bouwdossiers maakt u online een afspraak bij de Omgevingsbalie van de gemeente. De bouwdossiers uit de periode 1903-1939 zijn digitaal beschikbaar. U kunt deze dossiers doorzoeken via de zoekpagina voor bouwdossiers.