Verder naar inhoud

Hoe is Zoetermeer ontstaan? Wanneer was de slag bij Zoetermeer? Wat gebeurde er in Zoetermeer tijdens de Tweede Wereldoorlog? Het antwoord op deze (en tal van andere) vragen vindt u in een nieuw onderdeel op deze website: de tijdlijn. De tijdlijn bevat informatie over belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Zoetermeer. Ook vindt u hier verwijzingen naar andere websites, boeken, tijdschriften en archieven met meer informatie over de verschillende onderwerpen. De tijdlijn op www.geheugenvanzoetermeer.nl vervangt de tijdlijn die nu nog op www.zoetermeermijnstad.nl is te vinden.

Naast de tijdlijn is recent nog een ander onderdeel toegevoegd: de boekenpagina. Via deze pagina kunt u zoeken in de boekencollectie van het Stadsarchief. Verschillende boeken kunt u direct digitaal raadplegen. Wilt u een boek inzien dat nog niet digitaal beschikbaar is? Maak dan een afspraak bij het Stadsarchief.

Screenshot van de pagina 'Kasteel Palenstein gebouwd'

Share it!