Verder naar inhoud

In 2009 is het archief van het gemeentebestuur van Zoetermeer uit de periode 1962-1975 overgebracht naar het Stadsarchief. Dit archief kan sindsdien (behoudens enkele dossiers waarvan de openbaarheid is beperkt) door iedereen worden geraadpleegd. Deze week is een aanvulling op dit archief overgebracht naar het Stadsarchief. Deze aanvulling bestaat uit bijna 200 dossiers. De onderwerpen van deze dossiers lopen uiteen van de oprichting van FC Zoetermeer tot de verhuur van grond aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en het gemeentelijke beleid met betrekking tot de verkoop van voorbehoedsmiddelen. In de aanvulling zijn daarnaast meerdere dossiers te vinden over de volgende onderwerpen: begraafplaatsen, bestemmingsplannen, verpachting en ontpachting van gronden, brandweer, gemeentepersoneel en de verkoop van motorbrandstoffen (bezinepompen). De volledige lijst vindt u hier.

Nieuwsgierig geworden? De dossiers kunnen op afspraak worden geraadpleegd bij het Stadsarchief.

 

Jaknikkers van de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) aan de Broekweg, die moeten verdwijnen i.v.m. de bouw van het winkelcentrum De Leyens. Fotograaf: Kees van den Burg
Jaknikkers van de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) aan de Broekweg, die moeten verdwijnen i.v.m. de bouw van het winkelcentrum De Leyens. Fotograaf: Kees van den Burg

Share it!