Verder naar inhoud

In 2023 is er veel gebeurd bij het Stadsarchief. De belangrijkste ontwikkeling was de lancering van de website www.geheugenvanzoetermeer.nl. Deze website, die samen met het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) is ontwikkeld, vervangt verschillende oude websites. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om verschillende collecties, zoals archieven, foto’s en kranten, via één centraal punt te doorzoeken. Daarnaast is het digitale aanbod van het Stadsarchief in 2023 uitgebreid met bouwvergunningen uit de periode 1903-1939, kaarten van gemeentelijke uitbreidingsplannen van voor 1962 en geluidsopnamen uit de collectie van het Stadsarchief. Ook is de inventarisatie van een flink aantal archieven afgerond. Ben je benieuwd wat er nog meer is gebeurd? Lees dan het Jaarverslag Stadsarchief Zoetermeer 2023.

Share it!