Verder naar inhoud

Komend weekend worden de slachtoffers die (onder andere) tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen herdacht en wordt de bevrijding van Nederland in 1945 gevierd. De Tweede Wereldoorlog liet ook in Zoetermeer zijn sporen na. Het Stadsarchief beheert diverse bronnen met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog, zoals archieven, foto’s, boeken en illegale kranten. De meeste bronnen zijn digitaal beschikbaar. Om het raadplegen van deze bronnen te vereenvoudigen is er sinds deze week een speciale themapagina over de Tweede Wereldoorlog. Op deze themapagina vindt u een overzicht van de belangrijkste bronnen met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog die het Stadsarchief beheert. Vanuit de overzicht kunt in de meeste gevallen direct doorklikken naar de bron.

Neergeschoten Duits vliegtuig langs Rijksweg A12, 10 mei 1940
Neergeschoten Duits vliegtuig langs Rijksweg A12, 10 mei 1940

Share it!