Verder naar inhoud

Vanaf 3 juni is in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam de tentoonstelling ‘Snelfotografie: de rage van 1912 tot 1925 te zien’. In de tentoonstelling is een aantal foto’s uit de collectie van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer opgenomen. Tot de komst van de snelfotografie was het maken van een portretfoto niet voor iedereen weggelegd. De snelfotograaf bracht hier verandering in. Voor een paar cent kreeg je meerdere foto’s van jezelf. De periode van de snelfotografie had een grote invloed op de manier waarop wij vandaag de dag omgaan met portretfoto’s. De tentoonstelling is tot 10 september 2023 te zien in het Nederlands Fotomuseum. Meer informatie over de tentoonstelling te vinden op de website van het Nederlands Fotomuseum. De Zoetermeerse foto’s zijn te vinden in de beeldbank onder de beschrijvingen: j322 Hr. Jongerius, E354 Katrien Berk en E357 Jan Berk.

 

Portret Katrien Berk
Portret van Katrien Berk

Share it!