Verder naar inhoud

Naar aanleiding van een raadsmotie is de afgelopen periode het Post 45-project uitgevoerd. Het doel van dit project was de cultuurhistorisch waardevolle panden, complexen, gebieden en structuren van Zoetermeer uit de periode 1945-1990 te inventariseren en te waarderen. Het verhaal van de groeikern Zoetermeer (de ‘new town’) stond hierbij centraal. Op de themapagina ‘Post 45-erfgoed’ zijn sinds deze week de resultaten van het onderzoek te vinden: het Verhaal van de stad, 10 wijkbiografieën en de inventarisatie Post 45. De inventarisatie bevat naast 200 cultuurhistorisch waardevolle panden en complexen, 90 gebieden en structuren en 54 kunstwerken ook 5 roerende objecten, waaronder 4 archiefstukken. Kortom: een uniek onderzoek naar de oudste groeikern van Nederland!

Dekwoningen aan de Louis Armstrongrode in de wijk Buytenwegh, 1978 (foto: Kees van den Burg)
Dekwoningen aan de Louis Armstrongrode in de wijk Buytenwegh, 1978 (foto: Kees van den Burg)

Share it!